Hirdetmények

 

COVID Tesztelés:

A jelenleg hatályos eljárásrendnek megfelelően a szerződött szolgáltatóknál a betegség igazolása Magyarországon elsődlegesen antigén gyorsteszt végzésével történik.

Antigén gyorstesztelés a betegség igazolására elérhető az alapellátó szolgáltatóknál

PCR Tesztelés:

-magánszolgáltatóknál díjfizetés ellenében

PCR MINTAVÉTEL CÉLJÁBÓL FELKERESHETŐ INTÉZMÉNYEK LISTÁJA: 

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek-listaja

 

Mi a tesztigazolvány?

Az a dokumentum, amely megerősíti, hogy a birtokoson egészségügyi szakember vagy képzett tesztelőszemélyzet NAAT-tesztet (PCR) vagy antigén gyorstesztet (a Covid19 antigén gyorstesztek közös és frissített jegyzékében felsorolt valamely típusát) végzett. A dokumentum feltünteti a teszt típusát, azt a napot, amikor a tesztet elvégezték és az EESZT rendszerben rögzített teszt eredményét.

 

Mi a gyógyultsági igazolvány?

Az a dokumentum, amely megerősíti, hogy a birtokosról egészségügyi szakember vagy képzett tesztelőszemélyzet rögzített az EESZT rendszerben pozitív NAAT-teszteredményt (PCR) és ezt követően felgyógyult a SARS-CoV-2 fertőzésből. Az igazolvány érvényességi idejének utolsó napja az első pozitív NAAT (PCR)-teszteredménytől számított 180 nap.

Fontos megjegyezni, hogy gyógyultsági igazolványok kiállítása a Magyarországon kiállításra került védettségi igazolványoktól eltér. Így nem minden esetben lesz elegendő az átesettség ténye az uniós gyógyultsági igazolványoknál, mert ez utóbbi esetben a betegségen való átesettséget csak pozitív PCR teszttel lehet igazolni.

Unios digitalis COVID igazolvány:https://www.eeszt.gov.hu/hu/unios-digitalis-covid-igazolvany

 

 

 

Kötelező maszkhasználat:

A 31/2021. (VII.7) EMMI RENDELET ALAPJÁN ● Egészségügyi intézményben mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A maszk biztosítása nem az egészségügyi szolgáltató feladata!

 

A 2020. augusztus 1

Labormintavétel

 

Kihelyezett Labormintavétel információ:

A új koronavírus okozta, tüdőgyulladással járó megbetegedéssel kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel az önkormányzat az általa 2310 Szigetszentmiklós, Dr. Lengyel Lajos u. 3. szám alatti Háziorvosi rendelő helyiségben csütörtöki napokon, 7:00 - 8:00 óra közötti mintavételezést ismételten korlátozott létszámban, előzetes időpontfoglalással biztosítja. A betegek további ellátását a Szigetszentmiklós Szakorvosi Rendelőintézet Laboratóriuma biztosítja.

http://www.szszri.hu

 

 

Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály:

  • 2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos u. 1. , Tel.: 24/887-440, 24/887-500
  • Illetékesség Délegyháza, Dunaharaszti, Dunavarsány,
    Halásztelek, Majosháza, Szigethalom,
    Szigetszentmiklós, Taksony, Tököl